top of page

Holistisk veterinärmedicin

Hitta kraften till självläkning

I den traditionella veterinärmedicinen lägger man mycket fokus på att behandla symptomen och inte på grundproblemet. Vi lägger ett plåster på problemet, men tar oftast inte bort den djupare orsaken till problemet. Detta resulterar i att symptomen ofta kommer tillbaka och utvecklas till kroniska sjukdomar.

Jag jobbar från ett holistiskt perspektiv och tittar på helheten hos djuret. Genom en kombination av en traditionell hälsokoll och alternativa undersökningsmetoder försöker jag hitta var obalansen finns hos djuret. Därefter hjälper jag djuret att komma i balans med hjälp av olika terapeutiska metoder anpassade till vad just ditt djur behöver.

 

Tack vare min veterinärutbildning har jag en stabil och gedigen grund att stå på. Det gör att jag snabbt kan bedöma om ditt djur behöver en akut behandling med traditionell medicin innan jag kan jobba holistiskt på en djupare nivå. I vissa fall behöver djuret först stabiliseras innan jag kan arbeta på djupet. Om jag bedömer att djuret behöver mer utredning som t.ex. röntgen, ultraljud eller blodprov eller behöver opereras, kan jag remittera vidare.

 

Genom mitt holistiska sätt att arbeta och de metoder jag använder kan jag hjälpa djuret komma i balans på ett skonsamt sätt. Om man hittar och behandlar obalans i kroppen i ett tidigt stadium, kan man förebygga djupare skador som ibland behöver traditionell medicin eller operation. Många traditionella veterinärmediciner och behandlingsmetoder ger snabbt en förbättring av problemet, men försätter resten av kroppen i ännu mer obalans. I holistisk veterinärmedicin försöker man stärka kroppen i sin helhet och därmed stimulera kroppens självläkande förmåga. 

 

När jag har avslutat min akupunkturutbildning, kommer jag att starta med holistiska behandlingar i min timmerstuga i Hindås. Jag arbetar inkännande och känner av djurets energi och behov och därifrån kombinerar jag akupunkturbehandling med örtterapi, energibehandlingar, healing och massage.

bottom of page